fbpx
Czekoladowy budyń z musem dyniowym - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Czekoladowy budyń z musem dyniowym
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 40

Składniki

  • 1 opakowanie budyniu smak czekoladowy z kawałkami czekolady Delecta
  • 30 g cukru
  • 500 ml mleka
  • 300g obranej dyni
  • 30 g masła
  • 100 ml soku jabłkowego
  • 60 g cukru trzcinowego
Dekoracja:

Przygotowanie

Niespodziewani goście w jesienny wieczór? Warto wyczarować na szybko jakiś deser. Może czekoladowy budyń z musem dyniowym?

  1. Przygotowujemy budyń, a kiedy wystygnie - umieszczamy w słoiczkach.
  2. Pokrojoną w kostki dynię smażymy kilka minut na maśle, zalewamy sokiem jabłkowym i dodajemy cukier.
  3. Dusimy dynię pod przykryciem około 20 minut. W razie potrzeby dolewamy wody.
  4. Blendujemy dynię na gładki mus i nakładamy na budyń.
  5. Dekorujemy płatkami migdałowymi, Decoradą i ulubionym pikiem!

Warto mieć w szafce desery, które nie pozwolą Cię zaskoczyć w żadnej sytuacji!

Czekoladowy budyń z musem dyniowym - Delektujemy.pl

Czekoladowy budyń z musem dyniowym

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+