Czekoladowe ciasto z cukinią - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 10
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

  • 200g mąki pszennej
  • 150g cukru
  • 50g kakao w proszku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • 100ml oleju roślinnego (np. olej rzepakowy)
  • 200g startej cukinii (odciśniętej z nadmiaru wody)
  • 100g kawałków czekolady (opcjonalnie)

Przygotowanie

KROK 1: W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i sól.

KROK 2: W innej misce połącz jajka i olej, a następnie dodaj do suchych składników. Wymieszaj wszystko dokładnie.

KROK 3: Dodaj startą cukinię i, jeśli używasz, kawałki czekolady. Wymieszaj wszystko delikatnie.

KROK 4: Przelej ciasto do natłuszczonej formy do pieczenia (ok. 20x20 cm).

KROK 5: Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 25-30 minut.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy