fbpx
Kocie oczka - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Kocie oczka
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 20
czas przygotowania: 45

Składniki

Ciasto:Nadzienie:
  • ulubione konfitury

Przygotowanie

Herbatka jest dobra na wszystko! Zwłaszcza z kruchymi ciasteczkami, które zalotnie zerkają z talerzyka.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180oC (bez termoobiegu).
  2. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia.
  3. W misce robimy kruszonkę z mąki, cukru, soli, proszku i masła.
  4. Dodajemy żółtka, śmietanę i wyrabiamy ciasto.
  5. Rozwałkowujemy je na 0,5 cm.
  6. Wycinamy 20 kółek za pomocą szklanki.
  7. W połowie kółek wycinamy w środku mniejsze kółeczka za pomocą np. kieliszka do wódki.
  8. Pieczemy 9 minut, po czym wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na kratkę do całkowitego wystygnięcia.
  9. Składamy ciastka, przekładając je konfiturą.
  10. Dekorujemy ulubionymi pikami.

Smacznego!  

Kocie oczka

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+