fbpx
Ciasto z cukinią i orzechami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto z cukinią i orzechami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 50

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. W dużej misce połącz mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i sól. Dodaj startą cukinię, posiekane orzechy i wymieszaj.

KROK 2: W innej misce ubij jajka z olejem i ekstraktem z wanilii. Następnie dodaj je do masy z cukinią i mieszaj do połączenia składników.

KROK 3: Przełóż ciasto do natłuszczonej formy typu keksówka. Piecz w piekarniku przez około 25-30 minut, aż ciasto będzie sprężyste w dotyku.

KROK 4: Po wyjęciu ciasta z piekarnika, pozostaw je do ostygnięcia przez około 15 minut, a następnie polej polewą czekoladową. Wystarczy, że wcześniej podgrzejesz ją w mikrofalówce lub polejesz gorącą wodą. 

KROK 5: Po nałożeniu polewy na wierzchu rozłóż kilka pokruszonych orzechów. 

Ciasto z cukinią i orzechami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+