Ciasto ucierane z truskawkami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 10
Czas przygotowania: 80 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Do miski przełóż  jogurt, olej, jajka, cukry i proszek do pieczenia, wymieszaj. Do masy przesiej mąkę, delikatnie wymieszaj do połączenia się składników. 

 

KROK 2: Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj masłem, następnie przelej do niej ciasto. Na wierzchu ułóż truskawki, delikatnie wciskając je w ciasto. 

 

KROK 3: Piecz w 180 stopni C przez ok. 50 min (do suchego patyczka). Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem. 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy