fbpx
Ciasto mleczna kanapka - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto mleczna kanapka
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 90

Składniki

Biszkopt:

Krem:

  • 200 g masła
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 4 łyżki mleka w proszku
  • 2 żółtka
  • 1/2 szklanki ciepłego mleka

Przygotowanie

KROK 1: W misce miksera umieść mieszankę na biszkopt, jajka, wodę oraz kakao. Miksuj na najwyższych obrotach przez 4 minuty. Masę przelej do kwadratowej foremki, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ok. 30 minut do suchego patyczka. Ostudź na kratce, zdejmij papier.

KROK 2: Krem: Utrzyj masło z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj żółtka, cały czas ucierając.

KROK 3: Rozpuść mleko w proszku w ciepłym mleku. Połącz z masą maślaną, mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.

KROK 4: Przekrój biszkopt na pół. Między biszkoptowe blaty ułóż krem. Tworząc kanapkę z kremem. 

KROK 5: Schłódź ciasto w lodówce przez co najmniej 2 godziny przed podaniem. Możesz polać ciasto polewą czekoladową, aby nadać mu bardziej eleganckiego charakteru i głębszego smaku. Wykorzystaj polewę o smaku mlecznej czekolady od Delecta. 

Ciasto mleczna kanapka

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+