fbpx
Ciasto mleczna kanapka - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto mleczna kanapka
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 90

Składniki

Biszkopt:

Krem:

  • 200 g masła
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 4 łyżki mleka w proszku
  • 2 żółtka
  • 1/2 szklanki ciepłego mleka

Przygotowanie

KROK 1: W misce miksera umieść mieszankę na biszkopt, jajka, wodę oraz kakao. Miksuj na najwyższych obrotach przez 4 minuty. Masę przelej do kwadratowej foremki, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ok. 30 minut do suchego patyczka. Ostudź na kratce, zdejmij papier.

KROK 2: Krem: Utrzyj masło z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj żółtka, cały czas ucierając.

KROK 3: Rozpuść mleko w proszku w ciepłym mleku. Połącz z masą maślaną, mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.

KROK 4: Przekrój biszkopt na pół. Między biszkoptowe blaty ułóż krem. Tworząc kanapkę z kremem. 

KROK 5: Schłódź ciasto w lodówce przez co najmniej 2 godziny przed podaniem. Możesz polać ciasto polewą czekoladową, aby nadać mu bardziej eleganckiego charakteru i głębszego smaku. Wykorzystaj polewę o smaku mlecznej czekolady od Delecta. 

Ciasto mleczna kanapka

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+