Ciasto marchewkowe z mascarpone - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 60 min min.

Składniki

Ciasto

Krem

  • 250 g serka mascarpone
  • 200 g serka śmietankowego naturalnego
  • 150 g cukru pudru
  • otarta skórka z 1 pomarańczy

Dekoracja

  • posiekane, ulubione orzechy
  • otarta skórka z pomarańczy

Przygotowanie

KROK 1: Tortownicę o średnicy 24 cm posmaruj tłuszczem i posyp mąką

KROK 2: W misce umieść mieszankę na ciasto marchewkowe, jajka, wodę i olej. Miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 minut, następnie przelej do przygotowanej tortownicy. 

KROK 3: Piecz w piekarniku nagrzanych do 180 stopni C przez ok. 45 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i ostudź. 

KROK 4: Włóż do miski mascarpone, serek śmietankowy i cukier puder i zmiksuj na gładką masę. Dodaj skórkę otartą z pomarańczy i wymieszaj.

KROK 5: Ciasto przekrój w połowie na dwa blaty. Jeden blat posmaruj połową kremy, przykryj drugim. Na wierzchu rozsmaruj pozostałą część kremu. Posyp orzechami i skórką pomarańczową.

 

Ciasto marchewkowe z mascarpone - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy