fbpx
Rolada marchewkowa z kremem peanut butter - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Rolada marchewkowa z kremem peanut butter
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 15
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:Do kremu:
  • 1 opakowanie serka mascarpone
  • 2-3 łyżki masła orzechowego

Przygotowanie

Delikatna rolada marchewkowa smakuje świetnie w połączeniu z wyrazistym kremem ajerkoniakowym. Pycha!

  1. Ciasto przyrządzamy według przepisu z opakowania ciasta marchewkowego.
  2. Do głębokiej miski wbijamy jaja, dodajemy wodę i olej, wsypujemy zawartość torebki, po czym miksujemy na najwyższych obrotach przez 4-5 min.
  3. Gotową masę przekładamy na płaską blachę z wyposażenia piekarnika i pieczemy przez 30-35 minut tak, aby ciasto za bardzo nie wyschło.
  4. Po wystudzeniu nasączamy je sokiem pomarańczowym.
  5. Ubijamy serek mascarpone z masłem orzechowym do osiągnięcia konsystencji kremu. 
  6. ⅔ przygotowanego kremu przeznaczamy na posmarowanie ciasta, które zwijamy jak roladę.
  7. Pozostałą częścią wykańczamy ciasto, ozdabiając na górze i wieńczymy ulubionym pikiem.

Efektowna rolada zachwyci gości, ale także świetnie pasować będzie do leniwej, niedzielnej kawy.

Rolada marchewkowa z kremem peanut butter

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+