Składniki
- 1 opakowanie „Ciasta marchewkowego” Delecta
- 3 jajka
- 150 ml oleju
- 100 ml wody
- 50 g posiekanych orzechów włoskich Bakalland + garść do dekoracji
Krem:
- 125 g serka kanapkowego naturalnego
- 2 łyżki cukru pudru
Przygotowanie
KROK 1: Zawartość torebki z ciastem przekładamy do miski, dodajemy jajka, olej i wodę i miksujemy do uzyskania puszystej, jednolitej masy. Dodajemy orzechy i mieszamy łyżką.
KROK 2: Keksówkę 10 x 25 cm wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Pieczemy w 180 stopni C przez 50 minut. Po wyjęciu z piekarnika studzimy.
KROK 3: Przygotowujemy krem: w miseczce mieszamy serek z cukrem pudrem.
KROK 4: Wystudzony chlebek smarujemy kremem i dekorujemy orzechami.