fbpx
Ciasto marchewkowe z mascarpone - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto marchewkowe z mascarpone
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 8
czas przygotowania: 60 min

Składniki

Ciasto

Krem

  • 250 g serka mascarpone
  • 200 g serka śmietankowego naturalnego
  • 150 g cukru pudru
  • otarta skórka z 1 pomarańczy

Dekoracja

  • posiekane, ulubione orzechy
  • otarta skórka z pomarańczy

Przygotowanie

KROK 1: Tortownicę o średnicy 24 cm posmaruj tłuszczem i posyp mąką

KROK 2: W misce umieść mieszankę na ciasto marchewkowe, jajka, wodę i olej. Miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 minut, następnie przelej do przygotowanej tortownicy. 

KROK 3: Piecz w piekarniku nagrzanych do 180 stopni C przez ok. 45 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i ostudź. 

KROK 4: Włóż do miski mascarpone, serek śmietankowy i cukier puder i zmiksuj na gładką masę. Dodaj skórkę otartą z pomarańczy i wymieszaj.

KROK 5: Ciasto przekrój w połowie na dwa blaty. Jeden blat posmaruj połową kremy, przykryj drugim. Na wierzchu rozsmaruj pozostałą część kremu. Posyp orzechami i skórką pomarańczową.

 

Ciasto marchewkowe z mascarpone - Delektujemy.pl

Ciasto marchewkowe z mascarpone

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+