fbpx
Ciasto krówka bez pieczenia - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto krówka bez pieczenia
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 30

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W 250 ml mleka rozprowadź budyń śmietankowy i mąkę ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem w rondelku, wlej mieszankę budyniową i gotuj, cały czas mieszając, aż powstanie gęsty budyń. Odstaw do ostygnięcia, co jakiś czas mieszając, aby na powierzchni nie powstał kożuch.

KROK 2: W misce umieść miękkie masło i szczyptę soli i utrzyj mikserem na puszystą masę. Dodawaj po łyżce budyniu i miksuj do połączenia.

KROK 3: Blaszkę o wymiarach 20 × 20 cm wyłóż folią spożywczą. Na dnie ułóż warstwę herbatników, posmaruj ją połową kajmaku i przykryj kolejną warstwą herbatników. Wyłóż masę budyniową i przykryj następną warstwą herbatników. Posmaruj je pozostałym kajmakiem i posyp posiekanymi orzechami włoskimi.

KROK 4: Wstaw do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Przed podaniem pokrój na kwadraty.

Ciasto krówka bez pieczenia

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Maja

12-08-2023

Ocena:

Ciasto bardzo dobre, ale mam kilka uwag: -bardzo słodkie więc nie zamiast trzech polecam dodać tylko jedną łyżkę cukru -500ml to za dużo mleko i wtedy masa jest za rzadka

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+