fbpx
Ciasto Kinder country bez pieczenia - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto Kinder country bez pieczenia
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 6
czas przygotowania: 180

Składniki

Warstwa z białą czekoladą:

  • 250 g schłodzonego serka mascarpone
  • 180 g białej czekolady
  • 250 g schłodzonej słodkiej śmietanki 36%
  • 80 g preparowanej pszenicy z miodem

Warstwa straciatella:

  • 1 opakowanie polewy o smaku mlecznej czekolady Delecta
  • 200 g słodkiej śmietanki 36%

Dodatkowo:

  • 150 g herbatników
  • 30 g preparowanej pszenicy z miodem do posypania sernika

Przygotowanie

KROK 1: Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż herbatniki, wypełniając całe dno.

KROK 2: Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do wystudzenia.

KROK 3: Mocno schłodzony serek mascarpone i śmietanę ubij na gęsty krem. Następnie dodaj wystudzoną białą czekoladę i zmiksuj do połączenia się składników. Dodaj pszenicę i ponownie wymieszaj.

KROK 4: Masę wyłóż na herbatniki i wyrównaj. Na warstwie serowej rozłóż drugą warstwę herbatników i wstaw ciasto do lodówki.

KROK 5: Polewę czekoladową przygotuj wg instrukcji na opakowaniu. Mocno schłodzoną śmietanę ubij na sztywno i dodaj stopniowo płynną czekoladę mleczną i wymieszaj, dzięki temu powstanie masa przypominają straciatellę - bita śmietana z kawałkami czekolady. Wyłóż masę na herbatniki. Posyp preparowaną pszenicą i wstaw sernik do lodówki na minimum 2 godziny.

Ciasto Kinder country bez pieczenia

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+