fbpx
Ciasto Ferrero rocher bez pieczenia - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto Ferrero rocher bez pieczenia
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 24
czas przygotowania: 60

Składniki

Krem Ferrero rocher:

  • 100 g orzechów laskowych
  • 10 g żelatyny Delecta
  • 50 ml wody
  • 100 g masła orzechowego
  • 350 g kremu czekoladowego
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 36%

Krem mascarpone:

Polewa czekoladowa:

  • 100 ml śmietanki 36%
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 100 g orzechów laskowych

Dodatkowo:

Przygotowanie

KROK 1: Formę wyłóż papierem do pieczenia.  Na dno formy wyłóż pierwszą warstwę herbatników. 

KROK 2:  Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie. Śmietankę ubij na sztywno. Wymieszaj krem czekoladowy z masłem orzechowym, dodaj rozpuszczoną żelatynę oraz ubitą śmietanę i wymieszaj do połączenia się składników.  

KROK 3: Krem przełóż na herbatniki, następnie wyłóż kolejną warstwę ciastek. Na herbatnikach rozsmaruj masę kajmakową Delecta.

KROK 4: Serek mascarpone wymieszaj ze schłodzoną śmietanką. Dodaj cukier z wanilią i zmiksuj na sztywno. Krem przełóż na masę kajmakową i wyrównaj. 

KROK 5: Orzechy laskowe drobno posiekaj lub zmiksuj w blenderze. Czekoladę rozpuść w gorącej śmietanie i dodaj posiekane orzechy, i wymieszaj. Przelej na ciasto i wyrównaj. Ciasto wstaw do lodówki na kilka godzin. 

Ciasto Ferrero rocher bez pieczenia - Delektujemy.pl

Ciasto Ferrero rocher bez pieczenia

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+