45min 20 porcji Średni 2h
Nugat
Nugat

Nugat

Składniki

Masa:

Jak przygotować nugat?

Nugat to deser doskonały. Słodki, dodający energii, w sam raz na mały gryz, jak i wielką ucztę. Nugat jest po prostu wspaniały!

  1. W rondelku zagotowujemy wodę z cukrem na syrop.
  2. Dodajemy miód, mieszamy, lekko podgrzewamy, by miód się roztopił.
  3. Dodajemy złocisty syrop i mieszamy.
  4. Zaczynamy ubijać białka, w połowie wlewamy stopniowo słodki syrop, cały czas ubijając.
  5. Na koniec możemy dodać ulubione bakalie, nie za dużo, by nie obciążyć masy.
  6. W foremkę przekładamy wafel, układamy na nim gotowy nugat i przykrywamy drugim waflem.
  7. Odstawiamy do lodówki, tak by masa stężała.
  8. Gotowy nugat wyjmujemy z lodówki i kroimy w kwadraty.
  9. Dekorujemy każdy kawałek pikiem.

Wolicie kosztować małymi kawałkami czy od razu odkrawacie wielki kawał?

* Gotowy Golden Syrup do kupienia w sklepach spożywczych.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: