fbpx
Nugat - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Nugat
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 3
ilość porcji: 20
czas przygotowania: 45

Składniki

Masa:

Przygotowanie

Nugat to deser doskonały. Słodki, dodający energii, w sam raz na mały gryz, jak i wielką ucztę. Nugat jest po prostu wspaniały!

  1. W rondelku zagotowujemy wodę z cukrem na syrop.
  2. Dodajemy miód, mieszamy, lekko podgrzewamy, by miód się roztopił.
  3. Dodajemy złocisty syrop i mieszamy.
  4. Zaczynamy ubijać białka, w połowie wlewamy stopniowo słodki syrop, cały czas ubijając.
  5. Na koniec możemy dodać ulubione bakalie, nie za dużo, by nie obciążyć masy.
  6. W foremkę przekładamy wafel, układamy na nim gotowy nugat i przykrywamy drugim waflem.
  7. Odstawiamy do lodówki, tak by masa stężała.
  8. Gotowy nugat wyjmujemy z lodówki i kroimy w kwadraty.
  9. Dekorujemy każdy kawałek pikiem.

Wolicie kosztować małymi kawałkami czy od razu odkrawacie wielki kawał? * Gotowy Golden Syrup do kupienia w sklepach spożywczych.

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+