Ciasto dyniowe z orzechami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 80 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Dynię zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

KROK 2: Jajka ubij z cukrem trzcinowym i wanilinowym. Dodaj olej, startą dynię, cynamon i skórkę z pomarańczy i wymieszaj. Dodaj mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia oraz posiekane orzechy włoskie i dokładnie wymieszaj.

KROK 3: Ciasto przelej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 60 minut w 180 stopniach C. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy