fbpx
Ciasto dyniowe z orzechami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto dyniowe z orzechami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 80

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Dynię zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

KROK 2: Jajka ubij z cukrem trzcinowym i wanilinowym. Dodaj olej, startą dynię, cynamon i skórkę z pomarańczy i wymieszaj. Dodaj mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia oraz posiekane orzechy włoskie i dokładnie wymieszaj.

KROK 3: Ciasto przelej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 60 minut w 180 stopniach C. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Ciasto dyniowe z orzechami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+