Ciasto dyniowe z lukrem - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj tłuszczem.

KROK 2: W dużej misce połącz puree z dyni z jajkami, cukrem i olejem. W innej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon, gałkę muszkatołową i sól. Następnie dodaj suche składniki do mokrych i dokładnie wymieszaj.

KROK 3: Wylej ciasto do przygotowanej formy i piecz w piekarniku przez około 45-50 minut, aż włożony patyczek wyjdzie suchy.

KROK 4: Po upieczeniu pozostaw ciasto do ostygnięcia.

KROK 5: W małej misce przygotuj lukier biały od Delecta zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając odpowiednią ilość wody. Gdy ciasto ostygnie, polej je przygotowanym lukrem.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy