fbpx
Wegańskie brownie - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Wegańskie brownie
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 45

Składniki

Brownie:

Polewa czekoladowa:

  • 1/2 szklanki mleka roślinnego (np. migdałowego, sojowego)
  • 1/2 szklanki wegańskich wiórków czekoladowych
  • 2 łyżki syropu z agawy lub innego wegańskiego słodzika

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. W małej misce połącz suche składniki: mąkę, cukier trzcinowy, kakao w proszku, proszek do pieczenia i sól.

KROK 2: W osobnej, większej misce wymieszaj mokre składniki: wodę, olej roślinny oraz ekstrakt z wanilii. Dodaj suche składniki do mokrych i mieszaj, aż składniki się połączą, ale staraj się nie mieszać zbyt długo.

KROK 3: Przelej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 20x20 cm. Wyrównaj powierzchnię.

KROK 4: Piecz w piekarniku przez 20-25 minut lub do momentu, gdy patyczek wbity w środek ciasta wyjdzie z niewielką ilością okruchów. Po upieczeniu ostudź brownie w formie na kratce.

KROK 5: Przygotuj polewę czekoladową. W małym rondelku podgrzej mleko roślinne, nie doprowadzając do wrzenia. Dodaj wegańskie wiórki czekoladowe i syrop z agawy, mieszając do rozpuszczenia czekolady. Gdy polewa będzie gładka, równomiernie rozprowadź ją na ostudzonym brownie.

Wegańskie brownie

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+