fbpx
Ciasto czekoladowe z gruszką - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto czekoladowe z gruszką
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 14
czas przygotowania: 40 min.

Składniki

Składniki:
  • 3-4 małe gruszki
  • 1/2 opakowania Ciasta czekoladowego Delecta
  • 2 jaja
  • 50 ml wody
  • 100 g margaryny
  • 1 opakowanie białej czekolady
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki mleka
  • 3 cukierki krówki

Przygotowanie

A gdyby tak zatopić gruszkę w cieście czekoladowym? Piękny efekt a smak….sprawdźcie sami.

  1. Gruszki obierz ze skórki i zetnij lekko dół, by gruszki mogły stać.
  2. Rozpuść i ostudź margarynę.
  3. W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp połowę zawartości opakowania z ciastem czekoladowym i miksuj około 4 minuty.
  4. Formę wyłóż papierem, na dno wlej nieco masy, a następnie połóż gruszki, wlej resztę ciasta.
  5. Wstaw do  piekarnika i piecz w temperaturze 175 stopni C około 40−45 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
  6. Czekoladę, masło, mleko i cukierki rozpuścić w rondelku, ciągle mieszając do uzyskania jednolitej polewy, następnie polej czekoladą ciasto.

  Efekt świetny, kiedy gruszka w całości zatopiona jest w cieście. Zostań mistrzem deserów.

Ciasto czekoladowe z gruszką - Delektujemy.pl

Ciasto czekoladowe z gruszką

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+