Ciasto czekoladowe z gruszką

  • 5,0
  • Łatwy
  • 40min
  • 14 porcji
  • 40min
  • 1
Ciasto czekoladowe z gruszką

Ciasto czekoladowe z gruszką

  • 5,0
  • Łatwy
  • 40min
  • 14 porcji
  • 40min
  • 1

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Jak przygotować ciasto czekoladowe z gruszkami i czekoladą dekoracyjna?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

A gdyby tak zatopić gruszkę w cieście czekoladowym? Piękny efekt a smak….sprawdźcie sami.

  1. Gruszki obierz ze skórki i zetnij lekko dół, by gruszki mogły stać.
  2. Rozpuść i ostudź margarynę.
  3. W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp połowę zawartości opakowania z ciastem czekoladowym i miksuj około 4 minuty.
  4. Formę wyłóż papierem, na dno wlej nieco masy, a następnie połóż gruszki, wlej resztę ciasta.
  5. Wstaw do  piekarnika i piecz w temperaturze 175ºC około 40−45 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
  6. Czekoladę dekoracyjną przygotuj wg instrukcji z opakowania. Umieść je w gorącej wodzie na 7 minut, a następnie odetnij końcówkę i polej czekoladą ciasto.

Efekt świetny, kiedy gruszka w całości zatopiona jest w cieście. Czekolada do dekoracji biała karmelowa doda smaku. Z nową linią La Chocolatiere zostaniesz mistrzem deserów.

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Ciasto czekoladowe z gruszką
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 60