40min 14 porcji Łatwy 40min
Ciasto czekoladowe z gruszką

Ciasto czekoladowe z gruszką

Składniki

Jak przygotować ciasto czekoladowe z gruszkami i czekoladą dekoracyjna?

A gdyby tak zatopić gruszkę w cieście czekoladowym? Piękny efekt a smak….sprawdźcie sami.

  1. Gruszki obierz ze skórki i zetnij lekko dół, by gruszki mogły stać.
  2. Rozpuść i ostudź margarynę.
  3. W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp połowę zawartości opakowania z ciastem czekoladowym i miksuj około 4 minuty.
  4. Formę wyłóż papierem, na dno wlej nieco masy, a następnie połóż gruszki, wlej resztę ciasta.
  5. Wstaw do  piekarnika i piecz w temperaturze 175ºC około 40−45 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
  6. Czekoladę dekoracyjną przygotuj wg instrukcji z opakowania. Umieść je w gorącej wodzie na 7 minut, a następnie odetnij końcówkę i polej czekoladą ciasto.

Efekt świetny, kiedy gruszka w całości zatopiona jest w cieście. Czekolada do dekoracji biała karmelowa doda smaku. Z nową linią La Chocolatiere zostaniesz mistrzem deserów.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: