Jak przygotować ciasto czekoladowe z gruszkami i czekoladą dekoracyjna?
Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.A gdyby tak zatopić gruszkę w cieście czekoladowym? Piękny efekt a smak….sprawdźcie sami.
- Gruszki obierz ze skórki i zetnij lekko dół, by gruszki mogły stać.
- Rozpuść i ostudź margarynę.
- W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp połowę zawartości opakowania z ciastem czekoladowym i miksuj około 4 minuty.
- Formę wyłóż papierem, na dno wlej nieco masy, a następnie połóż gruszki, wlej resztę ciasta.
- Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 175ºC około 40−45 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
- Czekoladę dekoracyjną przygotuj wg instrukcji z opakowania. Umieść je w gorącej wodzie na 7 minut, a następnie odetnij końcówkę i polej czekoladą ciasto.
Efekt świetny, kiedy gruszka w całości zatopiona jest w cieście. Czekolada do dekoracji biała karmelowa doda smaku. Z nową linią La Chocolatiere zostaniesz mistrzem deserów.