fbpx

PRZEPIS OD SZCZYPTA.WANILII

Ciasto bananowa krówka - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto bananowa krówka
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 10
czas przygotowania: 40

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Przygotuj budyń. W ok. 200 ml mleka rozpuścić zawartość torebek aż wszystko się dobrze połączy. Resztę mleka zagotuj i w momencie, gdy wrze, dodaj do niego rozdrobniony w zimnym mleku budyń. Całość gotuj jeszcze przez chwilę na małym ogniu, cały czas energicznie mieszając, by nie powstały grudki. Gdy budyń zgęstnieje, zdejmij go z palnika i pozostaw do ostygnięcia.

KROK 2: Na dno formy (28x18,5cm) wyłóż herbatniki. Na herbatniki wyłóż 1/2 ostudzonego budyniu. Następnie ułóż pokrojone w plasterki banany i wyłóż pozostałą część budyniu.

KROK 3: Na warstwę budyniową wyłóż herbatniki, kajmak i ponownie herbatniki. Ciasto wstaw do lodówki.

KROK 4: Przygotuj śmietankę. Przelej do naczynia, dodaj cukier waniliowy i ubij na sztywną pianę. Śmietankę wyłóż na herbatniki.

KROK 5: Wierzch ciasta udekoruj płatkami migdałowymi. Ciasto wstaw na całą noc do lodówki.

Ciasto bananowa krówka - Delektujemy.pl

Ciasto bananowa krówka

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+