fbpx
Babka marmurkowa na oleju - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babka marmurkowa na oleju
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 60

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Keksówkę wysmaruj olejem i oprósz mąką.

KROK 2: W dużej misce ubij jajka z cukrem, aż masa stanie się jasna i puszysta. Dodaj olej, mleko i ekstrakt waniliowy, mieszając do połączenia składników.

KROK 3: W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych, mieszając do uzyskania jednolitej masy.

KROK 4: Odłóż około 1/3 ciasta do osobnej miski i wymieszaj z kakao. W formie na przemian układaj warstwy jasnego i ciemnego ciasta, tworząc wzór marmurkowy.

KROK 5: Piecz ciasto przez około 35-40 minut, aż patyczek wbity w środek wyjdzie suchy. Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu ostygnąć na kratce.

Babka marmurkowa na oleju

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+