fbpx
Babka marmurkowa na oleju - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babka marmurkowa na oleju
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 60

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Keksówkę wysmaruj olejem i oprósz mąką.

KROK 2: W dużej misce ubij jajka z cukrem, aż masa stanie się jasna i puszysta. Dodaj olej, mleko i ekstrakt waniliowy, mieszając do połączenia składników.

KROK 3: W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych, mieszając do uzyskania jednolitej masy.

KROK 4: Odłóż około 1/3 ciasta do osobnej miski i wymieszaj z kakao. W formie na przemian układaj warstwy jasnego i ciemnego ciasta, tworząc wzór marmurkowy.

KROK 5: Piecz ciasto przez około 35-40 minut, aż patyczek wbity w środek wyjdzie suchy. Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu ostygnąć na kratce.

Babka marmurkowa na oleju

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+