fbpx
Ciastka zbożowe z miodem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciastka zbożowe z miodem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 20
czas przygotowania: 30

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Margarynę rozpuść z rondelku i odstaw do ostygnięcia. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu). Blachę wyłóż papierem do pieczenia.

KROK 2: Do miski wsyp zawartość opakowania, dodaj jajko, rozpuszczoną margarynę i miód. Dokładnie wymieszaj łyżką.

KROK 3: Z ciasta formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, układaj je na blasze i spłaszczaj do grubości ok. 0,5 cm. Powinieneś uzyskać 20 ciasteczek.

KROK 4: Blachę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 15-20 minut, do uzyskania złotego koloru ciastek.

Ciastka zbożowe z miodem - Delektujemy.pl

Ciastka zbożowe z miodem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+