fbpx
Ciastka z migdałami - tradycyjne niemieckie - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciastka z migdałami - tradycyjne niemieckie
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 30
czas przygotowania: 60

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W dużej misce wymieszaj mielone migdały, cukier puder, skórkę z cytryny i ekstrakt waniliowy.

KROK 2: Dodaj białka jaj do mieszanki migdałowej i dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita, lekko lepka masa.

KROK 3: Formuj z masy małe kulki (około wielkości orzecha włoskiego) i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

KROK 4: Na każdej kulce delikatnie dociskaj po trzy całe migdały, tworząc wzór gwiazdy.

KROK 5: Piecz ciasteczka w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni C przez około 15-20 minut, aż będą lekko złociste. Po upieczeniu wyjmij je z piekarnika i pozwól ostygnąć. Przed podaniem możesz posypać ciasteczka dodatkowym cukrem pudrem.

 

Bethmännchen to wyjątkowe ciasteczka, które swoim smakiem i wyglądem przypominają o tradycjach bożonarodzeniowych. Są idealne do podawania jako świąteczny przysmak lub jako elegancki dodatek do kawy czy herbaty.

Ciastka z migdałami - tradycyjne niemieckie

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+