fbpx
Pierniczki z dżemem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Pierniczki z dżemem
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 25
czas przygotowania: 80 min.

Składniki

  • 1 opakowanie pierniczków Delecta
  • 1 jajko
  • 75 g masła
  • 2-3 łyżki mąki do podsypywania
  • 200 g dżemu wiśniowego
  • cukier puder do oprószenia

Przygotowanie

KROK 1: Zawartość torebki z ciastem na pierniczki przesyp do miski. Dodaj jako i masło, zagnieć na gładkie ciasto. Przełóż do woreczka lub owiń folią i włóż na 30 minut do zamrażarki. 

KROK 2: Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 mm, z pomocą foremek wycinaj ciasteczka, pamiętając, aby każdego kształtu była parzysta ilość.  

KROK 3: Na połowę ciasteczek wyłóż dżem w taki sposób, by po bokach zostawić trochę miejsca bez nadzienia, następnie przykryj drugim ciastkiem i lekko dociskając, sklej brzegi. Tak przygotowane pierniczki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piecz przez 20 minut w 180.  

KROK 4: Wystudzone pierniczki posyp cukrem pudrem. 

Pierniczki z dżemem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+