Ciastka walentynkowe - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 30
Czas przygotowania: 120 min.

Składniki

Dekoracja:

Przygotowanie

KROK 1: W dużej misce wymieszaj mąkę z solą i cukrem pudrem. Dodaj zimne masło i zagnieć palcami, aż składniki połączą się w kruszonkę. Dodaj jajko i ekstrakt waniliowy, a następnie szybko zagnieć ciasto. Uformuj w kulę, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.

KROK 2: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Ciasto rozwałkuj na grubość około 5 mm na lekko posypanej mąką powierzchni. Foremką w kształcie serca wykrawaj ciastka i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

KROK 3: Piecz ciastka przez 10-12 minut, aż będą lekko złote. Po upieczeniu ostudź je na kratce.

KROK 4: Roztop polewę czekoladową Delecta, zanurzając ją w gorącej wodzie. 

KROK 5: Każde ciastko zanurz połowę w roztopionej polewie, a następnie posyp jagodami goji. Umieść ciastka na papierze do pieczenia, aby czekolada stężała. Przechowuj w chłodnym miejscu do momentu podania.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy