Rurki z kremem peanut butter

  • 5,0
  • Łatwy
  • 40min
  • 10 porcji
  • 45min
  • 2
Rurki z kremem peanut butter

Rurki z kremem peanut butter

  • 5,0
  • Łatwy
  • 40min
  • 10 porcji
  • 45min
  • 2

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

ciasto:

  • 125 g mąki pszennej
  • ¼ szklanki kwaśnej śmietany 18% tł.
  • 80 g zimnego masła
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • łyżka stopionego masła do posmarowania rurek
  • 1 opakowanie cukru waniliowego Delecta

krem:

Jak przygotować rurki z kremem peanut butter?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Któż nie lubi rurek? Chyba nie ma takiej osoby. My polecamy rurki ze smakiem roku z kremem peanut butter. Nowoczesność z tradycją musi smakować nieziemsko.

  1. Nagrzej piekarnik do temperatury 200ºC (bez termoobiegu).
  2. Połącz wszystkie składniki na ciasto i wyrób do uzyskania jednolitej masy.
  3. Rozwałkuj ciasto i podziel na cienkie paski, ok. 5 cm.
  4. Każdy pasek nawijamy na osobną rurkę cukierniczą.
  5. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem, posmaruj ciasto odrobiną stopionego masła i posyp cukrem trzcinowym.
  6. Piecz około 15 minut.
  7. Przygotuj krem. Do wysokiego naczynia wlej schłodzoną śmietankę.
  8. Wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
  9. Bezpośrednio po ubiciu gotowym kremem napełnij rurki za pomocą szprycy.

Z nową linią La Chocolatiere zaczarujesz swoje tradycyjne desery i sprawisz, że Twoi bliscy poczują się jak w eleganckiej kawiarni.

 

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Rurki z kremem peanut butter
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 60