fbpx
Rurki z kremem peanut butter - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Rurki z kremem peanut butter
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 10
czas przygotowania: 90

Składniki

Ciasto:

  • 125 g mąki pszennej
  • ¼ szklanki kwaśnej śmietany 18% tł.
  • 80 g zimnego masła
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • łyżka stopionego masła do posmarowania rurek
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego Delecta

Krem:

  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30-36% tł.
  • 1 opakowanie Mix do śmietany Delecta
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 20 g cukru pudru

Przygotowanie

KROK 1 - Nagrzej piekarnik do temperatury 200ºC (bez termoobiegu).

KROK 2 - Połącz wszystkie składniki na ciasto i wyrób do uzyskania jednolitej masy.

KROK 3 - Rozwałkuj ciasto i podziel na cienkie paski, ok. 5 cm.

KROK 4 - Każdy pasek nawijamy na osobną rurkę cukierniczą.

KROK 5 - Ułóż na blaszce wyłożonej papierem, posmaruj ciasto odrobiną stopionego masła i posyp cukrem trzcinowym.

KROK 6 - Piecz około 15 minut.

KROK 7 - Ubij śmietankę, pod koniec ubijania dodaj mix do śmietany, cukier puder i masło orzechowe.

KROK 8 - Bezpośrednio po ubiciu gotowym kremem napełnij rurki za pomocą szprycy.

Rurki z kremem peanut butter - Delektujemy.pl

Rurki z kremem peanut butter

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+