fbpx
Ciastka walentynkowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciastka walentynkowe
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 30
czas przygotowania: 120

Składniki

Dekoracja:

Przygotowanie

KROK 1: W dużej misce wymieszaj mąkę z solą i cukrem pudrem. Dodaj zimne masło i zagnieć palcami, aż składniki połączą się w kruszonkę. Dodaj jajko i ekstrakt waniliowy, a następnie szybko zagnieć ciasto. Uformuj w kulę, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.

KROK 2: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Ciasto rozwałkuj na grubość około 5 mm na lekko posypanej mąką powierzchni. Foremką w kształcie serca wykrawaj ciastka i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

KROK 3: Piecz ciastka przez 10-12 minut, aż będą lekko złote. Po upieczeniu ostudź je na kratce.

KROK 4: Roztop polewę czekoladową Delecta, zanurzając ją w gorącej wodzie. 

KROK 5: Każde ciastko zanurz połowę w roztopionej polewie, a następnie posyp jagodami goji. Umieść ciastka na papierze do pieczenia, aby czekolada stężała. Przechowuj w chłodnym miejscu do momentu podania.

Ciastka walentynkowe

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+