20min 6 porcji Średni 40min
Ciasteczka brownie z musem czekoladowym i polewą czekoladową

Ciasteczka brownie z musem czekoladowym i polewą czekoladową

Składniki

ciasto:

mus:

Jak przygotować ciasteczka brownie czekoladowe z musem?

Małe ciasteczko, mocno czekoladowe, przełożone czekoladowym kremem to nasza propozycja na popołudnie. Chcesz poczuć się jak w eleganckiej kawiarni? Wypróbuj nasze brownie z musem czekoladowym.

  1. Rozpuść margarynę. Zestaw z ognia, dodaj krople czekolady i dokładnie wymieszaj (do całkowitego rozpuszczenia kropli).
  2. Pozostaw do wystudzenia.
  3. Nastaw piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).
  4. Do wysokiego naczynia wbij jaja i miksuj przez 1 min. Dodaj zawartość torebki z ciastem brownie i miksuj jeszcze przez 3 min.
  5. Na koniec dodaj wystudzoną masę czekoladową, wszystko dokładnie wymieszaj.
  6. Ciasto piecz w blaszce do babeczek, 30-35 minut w 180°C, wystudź.
  7. Po wystudzeniu odkrój górę babeczek, tak aby składać dwie ze sobą, symetrycznie.
  8. Przygotuj mus: do wysokiego naczynia wlej mleko i dodaj serek mascarpone.
  9. Wsyp zawartość torebki z musem i razem miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty. 10. Mus przełóż do rękawa cukierniczego.
  10. Na jedną babeczkę wyciśnij mus, tworząc dekoracyjny wzór, przykryj drugą babeczką.
  11. Przygotuj polewę czekoladową: rozpuść czekoladę na parze, dodaj śmietankę, wymieszaj rózgą.
  12. Polewą oblej ciasteczka z góry, udekoruj orzeszkami.

Le Brownie z musem czekoladowym z linii La Chocolatiere to nasz sposób na najbardziej wymagające podniebienia. Po prostu moc czekoladowy na twoim talerzyku.

Brak ocen. 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: