fbpx
Ciasteczka brownie z musem czekoladowym i polewą czekoladową - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasteczka brownie z musem czekoladowym i polewą czekoladową
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 3
ilość porcji: 6
czas przygotowania: 20

Składniki

ciasto:
  • 1 opakowanie ciasta czekoladowego Delecta
  • 150 g margaryny
  • 4 jaja
mus:

Przygotowanie

Małe ciasteczko, mocno czekoladowe, przełożone czekoladowym kremem to nasza propozycja na popołudnie. Chcesz poczuć się jak w eleganckiej kawiarni? Wypróbuj nasze brownie z musem czekoladowym.

  1. Rozpuść margarynę. Zestaw z ognia, dodaj krople czekolady i dokładnie wymieszaj (do całkowitego rozpuszczenia kropli).
  2. Pozostaw do wystudzenia.
  3. Nastaw piekarnik na 180 stopni C (bez termoobiegu).
  4. Do wysokiego naczynia wbij jaja i miksuj przez 1 min. Dodaj zawartość torebki z ciastem czekoladowym i miksuj jeszcze przez 3 min.
  5. Na koniec dodaj wystudzoną masę czekoladową, wszystko dokładnie wymieszaj.
  6. Ciasto piecz w blaszce do babeczek, 30-35 minut w 180 stopni C, wystudź.
  7. Po wystudzeniu odkrój górę babeczek, tak aby składać dwie ze sobą, symetrycznie.
  8. Przygotuj mus: do wysokiego naczynia wlej mleko i dodaj serek mascarpone.
  9. Wsyp zawartość torebki z musem i razem miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty. 10. Mus przełóż do rękawa cukierniczego.
  10. Na jedną babeczkę wyciśnij mus, tworząc dekoracyjny wzór, przykryj drugą babeczką.
  11. Przygotuj polewę czekoladową: rozpuść czekoladę na parze, dodaj śmietankę, wymieszaj rózgą.
  12. Polewą oblej ciasteczka z góry, udekoruj orzeszkami.

 

Ciasteczka brownie z musem czekoladowym i polewą czekoladową - Delektujemy.pl

Ciasteczka brownie z musem czekoladowym i polewą czekoladową

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+