fbpx
Choinka z pierników - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Choinka z pierników
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email

Przygotowanie

Do przygotowania choinki z pierników potrzebne są:

Przygotowanie ozdoby na stół w postaci choinki z pierniczków zaczynamy od upieczenia pierniczków według przepisu na opakowaniu. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na grubość około 2 cm i wycinamy 4 rozmiary gwiazdek. Pierniczki wstawiamy do rozgrzanego do temperatury 180ºC (bez termoobiegu) i pieczemy przez 10-12 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy pierniczki do wystudzenia. W międzyczasie przygotowujemy lukier królewski z tego przepisu i przystępujemy do składania choinki. Na drewnianej desce układamy największą gwiazdkę, którą smarujemy z wierzchu lukrem. Nakładamy kolejną warstwę i powtarzamy poprzedni krok aż do momentu, gdy na czubku choinki ułożymy najmniejszą gwiazdkę. Ozdobę wykańczamy oprószając choinkę słodkim "śniegiem" - cukrem pudrem.  

Choinka z pierników

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+