40min 12 porcji Łatwy 1h
Brownie z piankami marshamllow

Brownie z piankami marshamllow

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta Brownie Delecta
  • 75 g masła
  • 150 g oleju
  • 4 jaja
  • 100 g pianek marshmallow
  • 9-12 herbatników maślanych

Jak przygotować brownie z marshmallow?

Moc czekolady zamknięta w cieście brownie. Dodatek pianek marshmallow sprawi, że brownie będzie idealne na świąteczny stół.

  1. Olej, 3 jaja i zawartość torebki z ciastem brownie miksujemy przez około 4 minuty.
  2. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 25 minut.
  3. W połowie czasu pieczenia wyjmujemy ciasto i układamy na nim warstwę herbatników, układając je jeden przy drugim.
  4. W międzyczasie mieszamy zawartość torebki z masą z rozpuszczonym i przestudzonym masłem i 1 jajem.
  5. Po 25 minutach ciasto wyjmujemy z piekarnika i nakładamy warstwę masy a na nią pianki marshmallow.
  6. Pieczemy kolejne 12 minut.
  7. Po upieczeniu ciasto studzimy, aby nieco stężało.

Efekt wow? Zdecydowanie! Komu dodatkowy kawałek? Spieszcie się, bo może zabraknąć 😊

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: