fbpx
Brownie z piankami marshamllow - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Brownie z piankami marshamllow
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 40

Składniki

Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta Brownie Delecta
  • 75 g masła
  • 150 g oleju
  • 4 jaja
  • 100 g pianek marshmallow
  • 9-12 herbatników maślanych

Przygotowanie

Moc czekolady zamknięta w cieście brownie. Dodatek pianek marshmallow sprawi, że brownie będzie idealne na świąteczny stół.

  1. Olej, 3 jaja i zawartość torebki z ciastem brownie miksujemy przez około 4 minuty.
  2. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 25 minut.
  3. W połowie czasu pieczenia wyjmujemy ciasto i układamy na nim warstwę herbatników, układając je jeden przy drugim.
  4. W międzyczasie mieszamy zawartość torebki z masą z rozpuszczonym i przestudzonym masłem i 1 jajem.
  5. Po 25 minutach ciasto wyjmujemy z piekarnika i nakładamy warstwę masy a na nią pianki marshmallow.
  6. Pieczemy kolejne 12 minut.
  7. Po upieczeniu ciasto studzimy, aby nieco stężało.

Efekt wow? Zdecydowanie! Komu dodatkowy kawałek? Spieszcie się, bo może zabraknąć ?

Brownie z piankami marshamllow

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+