fbpx
Brownie z wiśniami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Brownie z wiśniami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 60

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Formę do pieczenia o wymiarach około 20x20 cm wyłóż papierem do pieczenia.

KROK 2: W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z masłem, mieszając do uzyskania gładkiej masy. Następnie zdejmij z ognia i odstaw do przestygnięcia.

KROK 3: Do przestudzonej masy czekoladowej dodaj cukier i ekstrakt waniliowy, mieszając do połączenia składników. Następnie dodawaj pojedynczo jajka, każde dokładnie mieszając przed dodaniem kolejnego.

KROK 4: Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszaj do masy czekoladowej. Na koniec dodaj wiśnie i delikatnie wymieszaj, aby równomiernie rozłożyły się w cieście.

KROK 5: Przelej ciasto do przygotowanej formy i piecz w nagrzanym piekarniku przez około 25-30 minut. Brownie powinno być wilgotne w środku, więc nie przepiekaj go. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia w formie, następnie pokrój na kwadraty.

Brownie z wiśniami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+