fbpx
Brownie-piegus - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Brownie-piegus
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 45

Składniki

Ciasto:Masa czekoladowa:
  • 1 jajo
  • 75 g margaryny
Nadzienie:

Przygotowanie

Mamy tutaj fanów brownie? Na pewno niejednego :) polecamy wypróbowanie naszego piegusa, który zasmakuje na pewno każdemu łasuchowi.

  1. Ciasto przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Margarynę do masy czekoladowej rozpuszczamy i pozostawiamy do wystudzenia.
  3. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  4. W wysokim naczyniu mieszamy jaja z olejem, stopniowo wsypujemy zawartość torebki z ciastem i miksujemy około 4 minuty.
  5. Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i pieczemy przez około 25 minut, sprawdzając patyczkiem, czy ciasto się upiekło.
  6. Upieczone ciasto wyciągamy i nakłuwamy wierzch widelcem. Nie wyłączamy piekarnika.
  7. Do głębokiej miski wsypujemy zawartość torebki z masą czekoladową, dodajemy jajo, wystudzoną margarynę i mieszamy wszystko, aż składniki się połączą.
  8. Masę wykładamy na upieczone ciasto, rozsmarowujemy je na całej powierzchni i natychmiast wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
  9. Ciasto pieczemy jeszcze przez 8-9 minut (nie dłużej) i wyciągamy do wystudzenia.
  10. Wierzch wystudzonego ciasta smarujemy masą krówkową, obsypujemy kolorowymi piegami i dekorujemy pikiem.

Kolorowe piegi dodadzą brownie chrupkości i koloru, a masa krówkowa - jeszcze więcej słodyczy. Będzie pysznie!

Brownie-piegus

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+