Brownie z piankami marshamllow
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
40 min.
Składniki
Składniki:- 1 opakowanie ciasta Brownie Delecta
- 75 g masła
- 150 g oleju
- 4 jaja
- 100 g pianek marshmallow
- 9-12 herbatników maślanych
Przygotowanie
Moc czekolady zamknięta w cieście brownie. Dodatek pianek marshmallow sprawi, że brownie będzie idealne na świąteczny stół.
- Olej, 3 jaja i zawartość torebki z ciastem brownie miksujemy przez około 4 minuty.
- Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 25 minut.
- W połowie czasu pieczenia wyjmujemy ciasto i układamy na nim warstwę herbatników, układając je jeden przy drugim.
- W międzyczasie mieszamy zawartość torebki z masą z rozpuszczonym i przestudzonym masłem i 1 jajem.
- Po 25 minutach ciasto wyjmujemy z piekarnika i nakładamy warstwę masy a na nią pianki marshmallow.
- Pieczemy kolejne 12 minut.
- Po upieczeniu ciasto studzimy, aby nieco stężało.
Efekt wow? Zdecydowanie! Komu dodatkowy kawałek? Spieszcie się, bo może zabraknąć ?