Brownie z piankami marshamllow - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 40 min.

Składniki

Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta Brownie Delecta
  • 75 g masła
  • 150 g oleju
  • 4 jaja
  • 100 g pianek marshmallow
  • 9-12 herbatników maślanych

Przygotowanie

Moc czekolady zamknięta w cieście brownie. Dodatek pianek marshmallow sprawi, że brownie będzie idealne na świąteczny stół.

  1. Olej, 3 jaja i zawartość torebki z ciastem brownie miksujemy przez około 4 minuty.
  2. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 25 minut.
  3. W połowie czasu pieczenia wyjmujemy ciasto i układamy na nim warstwę herbatników, układając je jeden przy drugim.
  4. W międzyczasie mieszamy zawartość torebki z masą z rozpuszczonym i przestudzonym masłem i 1 jajem.
  5. Po 25 minutach ciasto wyjmujemy z piekarnika i nakładamy warstwę masy a na nią pianki marshmallow.
  6. Pieczemy kolejne 12 minut.
  7. Po upieczeniu ciasto studzimy, aby nieco stężało.

Efekt wow? Zdecydowanie! Komu dodatkowy kawałek? Spieszcie się, bo może zabraknąć ?

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy