Brownie z musem a’la suflet - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki

do ciasta:
  • 1 opakowanie ciasta czekoladowego Delecta
  • 150 g oleju
  • 3 jaja
do musu:
  • 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tłuszczu
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1 opakowanie mixu do śmietany Delecta
  • 10 g cukru pudru
  • truskawki

Przygotowanie

La Brownie w wersji a la’ suflet? Oczywiście! Małe porcje, dodatek truskawek i poczujesz się jak w nowoczesnej kawiarni. Wypróbuj!

  1. Przygotuj ciasto według sposobu przygotowania podanym  na opakowaniu, tylko zamiast w blaszce Brownie wypiec kokilkach.
  2. Pozostaw do wystudzenia.
  3. Przygotuj mus: rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, lekko przestudź.
  4. Ubij śmietanę, pod koniec ubijania dodaj cukier puder i mix do śmietany Delecta.
  5. Następnie do ubitej śmietany dodawaj strumieniem lekko przestudzoną czekoladę, ciągle mieszając.
  6. Udekoruj suflety musem, pozostawiając je w kokilkach.
  7. Na wierzchu ułóż cząstki truskawek.

Zostań mistrzem deserów w domu. Zaskocz rodzinę i przygotuj pyszne, piękne, małe porcje wykwintnego ciasta brownie z musem czekoladowym. Viola.

Brownie z musem a’la suflet - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy