Składniki
do ciasta:- 1 opakowanie ciasta czekoladowego Delecta
- 150 g oleju
- 3 jaja
- 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tłuszczu
- 100 g gorzkiej czekolady
- 1 opakowanie mixu do śmietany Delecta
- 10 g cukru pudru
- truskawki
Przygotowanie
La Brownie w wersji a la’ suflet? Oczywiście! Małe porcje, dodatek truskawek i poczujesz się jak w nowoczesnej kawiarni. Wypróbuj!
- Przygotuj ciasto według sposobu przygotowania podanym na opakowaniu, tylko zamiast w blaszce Brownie wypiec kokilkach.
- Pozostaw do wystudzenia.
- Przygotuj mus: rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, lekko przestudź.
- Ubij śmietanę, pod koniec ubijania dodaj cukier puder i mix do śmietany Delecta.
- Następnie do ubitej śmietany dodawaj strumieniem lekko przestudzoną czekoladę, ciągle mieszając.
- Udekoruj suflety musem, pozostawiając je w kokilkach.
- Na wierzchu ułóż cząstki truskawek.
Zostań mistrzem deserów w domu. Zaskocz rodzinę i przygotuj pyszne, piękne, małe porcje wykwintnego ciasta brownie z musem czekoladowym. Viola.