fbpx
Brownie z malinami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Brownie z malinami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:Masa czekoladowa:
  • 1 jajo
  • 75 g margaryny
Nadzienie:
  • 200 g malin

Przygotowanie

Lato z czekoladą i malinami? Zdecydowanie tak!

  1. Przygotowujemy ciasto brownie zgodnie z instrukcją z opakowania. Rozpuszczamy (i pozostawiamy do wystudzenia) masło do masy czekoladowej.
  2. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C.
  3. W wysokim naczyniu mieszamy jaja z olejem, stopniowo wsypując zawartość torebki z ciastem i miksujemy ok. 4 minuty.
  4. Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach 20 x 35 cm.
  5. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy ok. 20−25 minut (sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
  6. Po wyjęciu ciasta z piekarnika, nakłuwamy wierzch widelcem, nie wyłączamy piekarnika.
  7. Na ciasto wysypujemy maliny.
  8. Do głębokiej miski wsypujemy zawartość torebki z masą czekoladową, dodajemy jajo i wystudzone masło.
  9. Mieszamy łyżką do połączenia się składników. Masą przykrywamy maliny.
  10. Natychmiast wstawiamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i pieczemy przez ok. 9 minut.

Malinowelove to po prostu mistrzostwo smaków. Spróbuj koniecznie.

Brownie z malinami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+