Ciasto Zebra

  • 5,0
  • Łatwy
  • 1h
  • 16 porcji
  • 0
Ciasto Zebra

Ciasto Zebra

  • 5,0
  • Łatwy
  • 1h
  • 16 porcji
  • 0

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Ciasto:

Jak przygotować ciasto Zebrę?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Dobry deser nie tylko jest przepyszny, ale także świetnie wygląda. Te warunki najlepiej spełnia ciasto Zebra!

  1. Mieszankę do domowego wypieku ciasta jogurtowego przyrządzamy według przepisu na opakowaniu, dodając zamiast jogurtu mleko, a następnie masę dzielimy je na 2 części.
  2. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160-170ºC (bez termoobiegu).
  3. Dużą keksówkę o długości 35 cm lub okrągłą tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.
  4. Do jednej połowy ciasta dodajemy kakao i miksujemy.
  5. Dwa rodzaje ciasta układamy naprzemiennie w foremce.
  6. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 40−45 minut.
  7. Wystudzone ciasto dekorujemy pikiem i serwujemy.

Bardzo proste w wykonaniu dwukolorowe ciasto znika równie szybko, jak szybko się je przyrządza.

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Ciasto Zebra
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 44