fbpx
Ciasto czekoladowe w kształcie serca - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto czekoladowe w kształcie serca
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 10
czas przygotowania: 60

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozpuść i ostudź margarynę. W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp zawartość opakowania i miksuj około 4 minuty.

KROK 2: Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170-180 stopni C około 40-45 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).

KROK 3: Po upieczeniu i całkowitym ostudzeniu ciasta użyj foremki w kształcie serca, aby wyciąć kształty z ciasta. Jeśli nie masz foremki, możesz zrobić szablon z kartonu i użyć ostrego noża, aby wyciąć serca zgodnie z zarysem.

KROK 4: Serca z ciasta czekoladowego możesz dodatkowo udekorować według własnego pomysłu – polewą czekoladową, cukrem pudrem, kremem lub świeżymi owocami i posypką Pastelowe marzenie. 

Ciasto czekoladowe w kształcie serca

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+