fbpx
Ciasto z truskawkami - szybkie i wilgotne - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto z truskawkami - szybkie i wilgotne
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 60

Składniki

  • 1 opakowanie mieszanki na Ciasto jogurtowe Delecta
  • 4 jaja
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 175 g margaryny
  • około 250 g świeżych truskawek, pokrojonych na plasterki

Przygotowanie

KROK 1: Rozpuść i ostudź margarynę. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z jogurtem, dodaj margarynę, wsyp zawartość opakowania i miksuj około 4 minuty.

KROK 2: Rozgrzej piekarnik do temperatury 160-170 stopni C. Tortownicę o średnicy około 25 cm wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia.

KROK 3: Gotową masę przełóż do przygotowanej formy. Na wierzchu ciasta równomiernie rozłóż pokrojone truskawki.

KROK 4: Wstaw ciasto do piekarnika i piecz przez około 40-45 minut, aż będzie upieczone (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest suche w środku).

KROK 5: Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu ostygnąć. Przed podaniem możesz posypać wierzch cukrem pudrem lub polać polewą.

Ciasto z truskawkami - szybkie i wilgotne

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+