fbpx
Bajaderka - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Bajaderka
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 24
czas przygotowania: 60

Składniki

Masa:Dekoracje:

Przygotowanie

Jedne z najpopularniejszych deserów w cukierniach - bajaderki - wydają się trudne w wykonaniu. Nic bardziej mylnego - powstają bardzo szybko!

  1. Mieszankę do wypieku domowego ciasta przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Mleko podgrzewamy razem z masłem, cukrem pudrem i cukrem o smaku kokosowym.
  3. Dodajemy czekoladę oraz kakao i nadal podgrzewamy do rozpuszczenia składników.
  4. Upieczone ciasto biszkoptowe i herbatniki miksujemy w blenderze na “piach”.
  5. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy konfiturę wiśniową, alkohol i miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji.
  6. Z powstałej masy formujemy kuleczki, które następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych i sezamie.
  7. Gdyby masa okazała się zbyt rzadka, wystarczy umieścić ją w lodówce do schłodzenia (lub dodać więcej herbatników) i dopiero wtedy formować bajaderki.
  8. Gotowe bajaderki dekorujemy ulubionym pikiem.

Bajaderki to najlepszy deser do kawy - świetnie komponują się z popołudniowym espresso. Koniecznie podajmy je swoim gościom!

Bajaderka

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+