fbpx
Babeczki z pastą ze słonecznika - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki z pastą ze słonecznika
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 15
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:
  • 250 g mąki pszennej
  • 125 g masła
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka soli
  • 50 ml wody
  • 2 łyżki otartego tymianku
Nadzienie:

Przygotowanie

Nie zawsze mamy ochotę na słodkie desery. Babeczki mogą być też słoną przekąską i również w tej wersji sprawdzają się wyśmienicie!

  1. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Przesiewamy mąkę z solą. Dodajemy masło, tymianek. Siekamy, a następnie rozcieramy w palcach na kruszonkę.
  3. Dodajemy żółtko, odrobinę wody i zagniatamy na gładkie ciasto.
  4. Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na około 30 minut do lodówki.
  5. Foremki na babeczki smarujemy masłem i wysypujemy kaszą manną lub bułką tartą.
  6. Wyklejamy foremki schłodzonym ciastem. Pieczemy około 25-30 minut, aż będą rumiane.
  7. Upieczone babeczki nadziewamy pastą ze słonecznika.

Smacznego! Spróbujecie słonych babeczek? Naprawdę mogą konkurować ze słodkościami!

Babeczki z pastą ze słonecznika - Delektujemy.pl

Babeczki z pastą ze słonecznika

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+