fbpx
Babeczki marchewkowe z serkiem mascarpone - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki marchewkowe z serkiem mascarpone
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:Nadzienie:
  • 150 g serka śmietankowego bez soli
  • 1 jajko
  • 1 opakowanie cukru z wanilią Delecta
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

Babeczki są dobre na jesień – to czas, jesiennych skarbów, a najlepiej wykorzystać je w pysznym deserze. Wystarczy je zapakować do pudełka, zabrać ze sobą i rozkoszować się ulubionym smakiem w wybranym momencie.

  1. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Miksujemy mieszankę do wypieku domowego ciasta marchewkowego z jajami, wodą i olejem.
  3. Serek mascarpone miksujemy z cukrem, jajkiem i mąką ziemniaczaną.
  4. Wykładamy papilotki masą, ale tylko do połowy!
  5. Dodajemy po łyżce nadzienia serkowego.
  6. Przykrywamy nadzienie resztą ciasta.
  7. Pieczemy ok. 18 minut, do zarumienienia.
  8. Babeczki dekorujemy pikami, najlepiej takimi słonecznymi!

Gotowi na jesień? Z takim arsenałem babeczkowym powroty do pracy i szkoły nie są takie straszne!

Babeczki marchewkowe z serkiem mascarpone - Delektujemy.pl

Babeczki marchewkowe z serkiem mascarpone

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+