1h 12 porcji Łatwy
Babeczki marchewkowe z serkiem mascarpone

Babeczki marchewkowe z serkiem mascarpone

Składniki

Ciasto:

Nadzienie:

Jak przygotować babeczki marchewkowe z serkiem mascarpone?

Babeczki są dobre na jesień – to czas, jesiennych skarbów, a najlepiej wykorzystać je w pysznym deserze. Wystarczy je zapakować do pudełka, zabrać ze sobą i rozkoszować się ulubionym smakiem w wybranym momencie.

  1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).
  2. Miksujemy mieszankę do wypieku domowego ciasta na babeczki z jajami, wodą i olejem.
  3. Serek mascarpone miksujemy z cukrem, jajkiem i mąką ziemniaczaną.
  4. Wykładamy papilotki masą, ale tylko do połowy!
  5. Dodajemy po łyżce nadzienia serkowego.
  6. Przykrywamy nadzienie resztą ciasta.
  7. Pieczemy ok. 18 minut, do zarumienienia.
  8. Babeczki dekorujemy pikami, najlepiej takimi słonecznymi!

Gotowi na jesień? Z takim arsenałem babeczkowym powroty do pracy i szkoły nie są takie straszne!

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: