fbpx
Babeczki z masłem orzechowym i czekoladą - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki z masłem orzechowym i czekoladą
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:Nadzienie:
  • 12 łyżeczek masła orzechowego
  • 12 kostek gorzkiej czekolady
Dekoracja:
  • 3 łyżki cukru pudru

Przygotowanie

Masło orzechowe i czekolada - oba przysmaki mają rzesze wiernych fanów. Sztos alarm! ŁĄCZYMY SIŁY! :)

  1. Przygotowujemy formę do wypieku babeczek, papilotki, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Mieszankę do wypieku domowego ciasta marchewkowego łączymy z jajami, olejem, wodą.
  3. Nakładamy do papilotek połowę masy.
  4. Do każdej papilotki wkładamy kostkę czekolady i łyżeczkę masła orzechowego. Przykrywamy resztą ciasta.
  5. Babeczki wstawiamy do piekarnika na 20 minut, następnie studzimy.
  6. Gotowe babeczki oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy ulubionymi pikami.

Gotowi na fajerwerki? Czekolada z masłem orzechowym to prawdopodobnie jedno z najlepszych połączeń na ziemi. Chyba nie chcecie ominąć takiej przyjemności? :)

Babeczki z masłem orzechowym i czekoladą - Delektujemy.pl

Babeczki z masłem orzechowym i czekoladą

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+