1h 12 porcji Łatwy
Babeczki z masłem orzechowym i czekoladą

Babeczki z masłem orzechowym i czekoladą

Składniki

Ciasto:

  • 1 opakowanie babeczek dyniowych Delecta
  • 2 jaja
  • 150 g (ok. 150 ml) jogurtu naturalnego 2% tł. lub naturalnego jogurtu greckiego 10% tł.
  • 100 ml oleju

Nadzienie:

  • 12 łyżeczek masła orzechowego
  • 12 kostek gorzkiej czekolady

Dekoracja:

  • 3 łyżki cukru pudru

Jak przygotować babeczki z masłem orzechowym i czekoladą?

Masło orzechowe i czekolada – oba przysmaki mają rzesze wiernych fanów. Sztos alarm! ŁĄCZYMY SIŁY! 🙂

  1. Przygotowujemy formę do wypieku babeczek, papilotki, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Mieszankę do wypieku domowych babeczek łączymy z jajami, olejem, jogurtem.
  3. Nakładamy do papilotek połowę masy.
  4. Do każdej papilotki wkładamy kostkę czekolady i łyżeczkę masła orzechowego. Przykrywamy resztą ciasta.
  5. Babeczki wstawiamy do piekarnika na 20 minut, następnie studzimy.
  6. Gotowe babeczki oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy ulubionymi pikami.

Gotowi na fajerwerki? Czekolada z masłem orzechowym to prawdopodobnie jedno z najlepszych połączeń na ziemi. Chyba nie chcecie ominąć takiej przyjemności? 🙂

Brak ocen. 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: