fbpx
Babeczki marchewkowe mocno orzechowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki marchewkowe mocno orzechowe
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 40

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Czy są tutaj jacyś fani orzechów? Dziś będzie coś dla Was. To naprawdę mocno orzechowy przepis!

  1. Siekamy bakalie.
  2. Przygotowujemy formę do wypieku babeczek, papilotki, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  3. Mieszankę do domowego wypieku ciasta marchewkowego łączymy z jajami, olejem, wodą. Dodajemy do masy większą część posiekanych orzechów i łączymy.
  4. Ciasto przekładamy do 12 foremek. Na górę posypujemy resztę bakalii. Dodatkowo oprószamy babeczki cukrem.
  5. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Studzimy gotowe babeczki.
  6. Dekorujemy babeczki ulubionymi pikami.

Podanie orzechów w tak słodkiej formie skusi każdego! Na szczęście można jeść śmiało - orzechy mają wiele pro-zdrowotnych właściwości :)

Babeczki marchewkowe mocno orzechowe

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+