45min 12 porcji Łatwy
Babeczki z brzoskwiniami

Babeczki z brzoskwiniami

Składniki

Ciasto:

Dekoracja:

Jak przygotować babeczki z brzoskwiniami?

Babeczki z brzoskwiniami to pyszna propozycja na piątkowy deser. Szybki i można się nimi podzielić z przyjaciółmi!

  1. Brzoskwinie myjemy i osuszamy, a następnie kroimy na połówki i plasterki.
  2. Wkładamy papilotki do formy na muffinki, a następnie nagrzewamy piekarnik do 180°C (bez termoobiegu).
  3. Do wysokiego naczynia wbijamy jajka, dodajemy olej, mleko, wsypujemy zawartość torebki z ciastem i dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
  4. Do foremek nakładamy ciasto do 3/4 wysokości.
  5. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut, aż babeczki urosną i zaczną lekko pękać.
  6. Po wyjęciu z piekarnika, odstawiamy do całkowitego ostudzenia.
  7. Do wysokiego naczynia wsypujemy krem tortowy Delecta, wlewamy mleko i miksujemy całość przez 5 minut mikserem na najwyższych obrotach.
  8. Kiedy babeczki całkowicie ostygną, szprycą do dekoracji nakładamy na babeczki krem. Całość dekorujemy plasterkiem brzoskwini.
  9. W babeczki wbijamy piki.

To jak? Gotowi do weekendu?

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...