fbpx
Babeczki z brzoskwiniami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki z brzoskwiniami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 45

Składniki

Ciasto:Dekoracja:
  • 1 opakowanie kremu irish cream Delecta
  • 100 ml mleka
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 1 brzoskwinia

Przygotowanie

Babeczki z brzoskwiniami to pyszna propozycja na piątkowy deser. Szybki i można się nimi podzielić z przyjaciółmi!

  1. Brzoskwinie myjemy i osuszamy, a następnie kroimy na połówki i plasterki.
  2. Wkładamy papilotki do formy na muffinki, a następnie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C (bez termoobiegu).
  3. Do wysokiego naczynia wbijamy jajka, dodajemy olej, mleko, wsypujemy zawartość torebki z ciastem i dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
  4. Do foremek nakładamy ciasto do 3/4 wysokości.
  5. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut, aż babeczki urosną i zaczną lekko pękać.
  6. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do całkowitego ostudzenia.
  7. Do wysokiego naczynia wsypujemy krem irish cream Delecta, wlewamy mleko, śmietankę i miksujemy całość przez 5 minut mikserem na najwyższych obrotach.
  8. Kiedy babeczki całkowicie ostygną, szprycą do dekoracji nakładamy na babeczki krem. Całość dekorujemy plasterkiem brzoskwini.
  9. W babeczki wbijamy piki.

To jak? Gotowi do weekendu?

Babeczki z brzoskwiniami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+