Składniki
Ciasto:- 1 opakowanie Babeczek nadzianych płatkami czekolady Delecta
- 2 jaja
- 100 ml oleju
- 100 ml mleka
- 1 opakowanie kremu irish cream Delecta
- 100 ml mleka
- 250 ml śmietanki 30%
- 1 brzoskwinia
Przygotowanie
Babeczki z brzoskwiniami to pyszna propozycja na piątkowy deser. Szybki i można się nimi podzielić z przyjaciółmi!
- Brzoskwinie myjemy i osuszamy, a następnie kroimy na połówki i plasterki.
- Wkładamy papilotki do formy na muffinki, a następnie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C (bez termoobiegu).
- Do wysokiego naczynia wbijamy jajka, dodajemy olej, mleko, wsypujemy zawartość torebki z ciastem i dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
- Do foremek nakładamy ciasto do 3/4 wysokości.
- Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut, aż babeczki urosną i zaczną lekko pękać.
- Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do całkowitego ostudzenia.
- Do wysokiego naczynia wsypujemy krem irish cream Delecta, wlewamy mleko, śmietankę i miksujemy całość przez 5 minut mikserem na najwyższych obrotach.
- Kiedy babeczki całkowicie ostygną, szprycą do dekoracji nakładamy na babeczki krem. Całość dekorujemy plasterkiem brzoskwini.
- W babeczki wbijamy piki.
To jak? Gotowi do weekendu?