Sk艂adniki
Ciasto:- 1 opakowanie Babeczek nadzianych p艂atkami czekolady Delecta
- 2 jaja
- 100 ml oleju
- 100 ml mleka
- 1 opakowanie kremu irish cream Delecta
- 100 ml mleka
- 250 ml 艣mietanki 30%
- 1 brzoskwinia
Przygotowanie
Babeczki z brzoskwiniami to pyszna propozycja na pi膮tkowy deser. Szybki i mo偶na si臋 nimi podzieli膰 z przyjaci贸艂mi!
- Brzoskwinie myjemy i osuszamy, a nast臋pnie kroimy na po艂贸wki i plasterki.
- Wk艂adamy papilotki do formy na muffinki, a nast臋pnie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C (bez termoobiegu).
- Do wysokiego naczynia wbijamy jajka, dodajemy olej, mleko, wsypujemy zawarto艣膰 torebki z ciastem i dok艂adnie mieszamy wszystkie sk艂adniki.
- Do foremek nak艂adamy ciasto do 3/4 wysoko艣ci.
- Ca艂o艣膰 wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut, a偶 babeczki urosn膮 i zaczn膮 lekko p臋ka膰.
- Po wyj臋ciu z piekarnika odstawiamy do ca艂kowitego ostudzenia.
- Do wysokiego naczynia wsypujemy krem irish cream Delecta, wlewamy mleko, 艣mietank臋 i miksujemy ca艂o艣膰 przez 5 minut mikserem na najwy偶szych obrotach.
- Kiedy babeczki ca艂kowicie ostygn膮, szpryc膮 do dekoracji nak艂adamy na babeczki krem. Ca艂o艣膰 dekorujemy plasterkiem brzoskwini.
- W babeczki wbijamy piki.
To jak? Gotowi do weekendu?