Babeczki śmietankowe - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Ciasto:Nadzienie:
  • 1 opakowanie kremu irish cream Delecta
  • 100 ml schłodzonego mleka
  • 250 ml śmietanki 30%

Przygotowanie

Gdy mamy ochotę na coś słodkiego, szybkiego i bezkompromisowo pysznego, wtedy babeczki tiramisu są świetnym pomysłem.

  1. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Do wysokiego naczynia wbijamy jajka, dodajemy mleko i olej, wsypujemy zawartość torebki babeczek nadzianych płatkami czekolady. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki ze sobą, aż masa będzie gładka.
  3. Zawartość torebki z kremem irish cream wsypujemy do wysokiego naczynia i dolewamy śmietankę i mleko. Całość miksujemy na najwyższych obrotach przez 3 minuty do uzyskania gładkiej i puszystej masy.
  4. Do 12 silikonowych foremek nakładamy ciasto do 3/4 wysokości. Całość wstawiam do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut do uzyskania złocistego koloru. Patyczkiem sprawdzamy delikatnie, czy babeczki są upieczone.
  5. Po ostudzeniu przekrawamy babeczki na pół i przekładamy 1 łyżką kremu irsh cream.
  6. Odrobiną kremu i płatkami czekoladowymi (pozostałe z opakowania ciasta) dekorujemy wierzch babeczki.
  7. Wbijamy w babeczki ulubione piki.

Babeczki będą smakować wszystkim łasuchom.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy