Jak przygotować babeczki tiramisu?
Gdy mamy ochotę na coś słodkiego, szybkiego i bezkompromisowo pysznego, wtedy babeczki tiramisu są świetnym pomysłem.
- Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (bez termoobiegu).
- Do wysokiego naczynia wbijamy jajka, dodajemy mleko i olej, wsypujemy zawartość torebki babeczek nadzianych płatkami czekolady. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki ze sobą, aż masa będzie gładka.
- Zawartość torebki z kremem tortowym śmietankowym wsypujemy do wysokiego naczynia i dolewamy mleko. Całość miksujemy na najwyższych obrotach przez 3 minuty do uzyskania gładkiej i puszystej masy.
- Do 12 silikonowych foremek nakładamy ciasto do 3/4 wysokości. Całość wstawiam do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut do uzyskania złocistego koloru. Patyczkiem sprawdzamy delikatnie, czy babeczki są upieczone.
- Po ostudzeniu, przekrawamy babeczki na pół i przekładamy 1 łyżką kremu śmietankowego.
- Odrobiną kremu i płatkami czekoladowymi (pozostałe z opakowania ciasta) dekorujemy wierzch babeczki.
- Wbijamy w babeczki ulubione piki.
Babeczki będą smakować wszystkim łasuchom.