Tort babeczkowy

1 h 12 porcjiŁatwy

Składniki

Ciasto:

Dekoracja:

Pobierz piki

Jak przygotować tort babeczkowy?

Tyle słodkości do wyboru, że ciężko się zdecydować na jedną! A jak wybór jest zbyt trudny, to wychodzą takie połączone twory!

  1. Miksujemy mieszankę do domowego wypieku babeczek z jajkami, mlekiem i olejem.
  2. Pieczemy w papierowych foremkach w 180 stopniach bez termoobiegu przez około 17-23 minuty.
  3. Łączymy mleko ze śmietanką, a następnie dodajemy do kremu waniliowego.
  4. Wystudzone babeczki dekorujemy za pomocą rękawa cukierniczego.
  5. Na wierzchu dodajemy dekoracje z owoców, orzechów i posypki.
  6. Wbijam ulubiony pik na Dzień Dziecka.

Wystarczy ułożyć babeczki na kilku piętrowej paterze, aby stworzyć piękny babeczkowy tort! I nie trzeba już wybierać między ulubionymi słodkościami. 🙂

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...