Jak przygotować babeczki z kwiatkami?
Szybkie babeczki to najlepszy dodatek do kawy, który powstaje bardzo szybko – mniam, będzie pysznie!
- Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu) i wykładamy blaszkę na babeczki papilotkami.
- Babeczki przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu łącząc suche składniki z jajami, jogurtem i olejem.
- Przekładamy masę do papilotek i pieczemy w nagrzanym piekarniku.
- Krem miksujemy ze schłodzonym mlekiem, na koniec ubijania dodajemy miękkie masło i miksujemy do dokładnego wymieszania składników.
- Krem dzielimy na dwie części. Do części, która została w misce dodajemy kakao i miksujemy.
- W ten sposób część kremu jest waniliowa, a część kakaowa.
- Krem nakładamy na babeczki za pomocą szprycy i specjalnych końcówek w kształcie kwiatów.
- Dekorujemy świeżą miętą i ulubionym pikiem.
Szybkie babeczki zasmakują fanom i wanilii, i kakao – cała rodzina na pewno będzie zachwycona!