1h 12 porcji Łatwy
Babeczki z kwiatkami

Babeczki z kwiatkami

Składniki

Ciasto:

Krem:

Dekoracje:

  • świeża mięta

Jak przygotować babeczki z kwiatkami?

Szybkie babeczki to najlepszy dodatek do kawy, który powstaje bardzo szybko – mniam, będzie pysznie!

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu) i wykładamy blaszkę na babeczki papilotkami.
  2. Babeczki przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu łącząc suche składniki z jajami, jogurtem i olejem.
  3. Przekładamy masę do papilotek i pieczemy w nagrzanym piekarniku.
  4. Krem miksujemy ze schłodzonym mlekiem, na koniec ubijania dodajemy miękkie masło i miksujemy do dokładnego wymieszania składników.
  5. Krem dzielimy na dwie części. Do części, która została w misce dodajemy kakao i miksujemy.
  6. W ten sposób część kremu jest waniliowa, a część kakaowa.
  7. Krem nakładamy na babeczki za pomocą szprycy i specjalnych końcówek w kształcie kwiatów.
  8. Dekorujemy świeżą miętą i ulubionym pikiem.

Szybkie babeczki zasmakują fanom i wanilii, i kakao – cała rodzina na pewno będzie zachwycona!

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...