fbpx
Babeczki z kwiatkami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki z kwiatkami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:Krem:
  • 250 g serka mascarpone
  • 1 tabliczka czekolady mlecznej
  • 500 ml śmietanki 36%
Dekoracje:
  • świeża mięta

Przygotowanie

Szybkie babeczki to najlepszy dodatek do kawy, który powstaje bardzo szybko - mniam, będzie pysznie!

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu) i wykładamy blaszkę na babeczki papilotkami.
  2. Ciasto marchewkowe przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu, łącząc suche składniki z jajami, wodą i olejem.
  3. Przekładamy masę do papilotek i pieczemy w nagrzanym piekarniku.
  4. Rozpuszczamy czekoladę i ubijamy krem: mascarpone łączymy ze śmietanką i dodajemy rozpuszczoną czekoladę. 
  5. Krem nakładamy na babeczki za pomocą szprycy i specjalnych końcówek w kształcie kwiatów.
  6. Dekorujemy świeżą miętą i ulubionym pikiem.

 

Babeczki z kwiatkami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+