1h 12 porcji Łatwy
Babeczki z kwiatkami

Babeczki z kwiatkami

Składniki

Ciasto:

Krem:

Dekoracje:

  • świeża mięta

Jak przygotować babeczki z kwiatkami?

Szybkie babeczki to najlepszy dodatek do kawy, który powstaje bardzo szybko – mniam, będzie pysznie!

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu) i wykładamy blaszkę na babeczki papilotkami.
  2. Ciasto marchewkowe przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu łącząc suche składniki z jajami, wodą i olejem.
  3. Przekładamy masę do papilotek i pieczemy w nagrzanym piekarniku.
  4. Krem czekoladowe brownie i osobno irish cream miksujemy ze schłodzonym mlekiem i śmietanką 30%.
  5. Kremy nakładamy na babeczki za pomocą szprycy i specjalnych końcówek w kształcie kwiatów.
  6. Dekorujemy świeżą miętą i ulubionym pikiem.

Szybkie babeczki zasmakują fanom brownie i irish cream – cała rodzina na pewno będzie zachwycona!

Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 52